De opnames gebeuren in de prachtige omgeving van de surf en sportclub “The Twins”, gelegen in de duinen tussen Oostende en Bredene. Daar had Jean-Luc Daniel een afspraak met BJ Scott zangeres, en met facilitator van de RTBF Anne -Laure Macq en ook acteur Bernard Yerlès, om met hen een onvergetelijke avond voor te bereiden.

Samen gebruiken ze de gelegenheid om u maximaal  tips en trucs te geven voor een geslaagde kerstvakantie zonder dat het u een fortuin kost, en ze zorgen ervoor om de sfeer van de Noordzee te delen want veel Franstaligen brengen er hun kerstvakantie door.

Rond een drankje bedacht door Jean-Luc, worden 4 vrienden opgeroepen, soms emotioneel, met persoonlijke herinneringen en diverse anekdotes komen er naar boven. Daarna zullen ze, onder het toeziend oog van Jean-Luc, hun favoriete feestschotel onthullen en koken.

De show zal ook de producenten van aan de kust niet vergeten, enthousiastelingen die hun kust met vakkennis verdedigen ze zijn geboekt met de hulp van Jean-Luc, en inderdaad een aantal verrassingen voor onze medewerkers. In Sint-Idesbald ontmoet Bernard Yerlès  Hendrik Dierendonck, de ster der Vlaamse beenhouwers en bezoekt ook zijn boerderij bekend van het koeienras het West-Vlaams rood rund. BJ Scott ontdekt de enige oesterproducent van het land in Oostende en Anne-Laure Macq gaat garnalen vissen met de Stienestekers, handelaars uit Oostduinkerke die de traditie van de garnaalvisserij nieuw leven hebben ingeblazen.

Jean-Luc, intussen, zal in Knokke Hannah Van Ongevalle, van de show “Max & Venus” en de beste “bartenders” in Europa ontmoeten, voor een paar prachtige cocktail recepten en ontmoet ook Natasha Baert, een vissersvrouw als geen ander in Nieuwpoort. Terwijl Jean-Luc en zijn gasten samen proeven van de gerechten, kunnen ze ook rekenen op het advies van Anne-Sophie Kersten, hoofdredacteur van het tijdschrift GAEL, die de nieuwste trends in decoratie of servies zal omschrijven, en Philippe Limbourg , Hoofdredacteur van Gault & Millau, die uitlegt hoe hij zijn wijnen kiest en speciaal voor de feestdagen serveert.

Een show met “feel good”, rijk aan emoties en ideeën om absoluut de beste voorbereiding op uw eindejaar te zien!

Vertaling uit het Frans, door Rik Meuleman.

Mon réveillon préféré, met Bernard Yerlès, Anne-Laure Macq en BJ Scott uitgezonden op 17 december 2017 duur 52 min, de stienes in beeld vanaf minuut 11.

De uitzending is opnieuw te bekijken via de website van de RTBF klik op onderstaande blok.