Bron: Het nieuwsblad  juni 2009

KOKSIJDE – Het gemeentebestuur van Koksijde heeft geluisterd naar het protest van de handelarenbond van Oostduinkerke Bad.
De handelaars verzetten zich tegen het nieuwe parkeerreglement waardoor hun klanten meer zouden moeten betalen om hun auto kwijt te kunnen. De bestaande regeling met vakantieregime blijft nu behouden en daarmee komt het gemeentebestuur tegemoet aan de vraag van de handelaars.

Zij vroegen het schepencollege om het systeem van betalend parkeren op elke dag van het jaar niet uit te breiden naar Oostduinkerke Bad. Ze vreesden immers dat dit hun handelszaken zou wurgen. Het schepencollege heeft oren naar die opmerkingen. Het huidige systeem met vakantieregeling wordt daarom behouden. Er komt enkel uitbreiding van betalend parkeren in een paar straten en pleinen met parkeermeters. De wijzigingen worden in maart op de volgende gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd. Er komt dan ook een nieuw reglement op tafel dat parkeren aan de rand van het Astridplein mogelijk maakt.

De handelaarsbond van Sint-Idesbald heeft geen opmerkingen gemaakt op het nieuwe parkeerreglement. ‘Toch zullen we ook hen uitnodigen voor een gesprek’, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche (LDD). ‘De handelaars zijn blij omdat het nieuwe systeem voor meer rotatie zorgt, maar de situatie is er ook helemaal anders dan in Oostduinkerke’, zegt schepen Frederic Devos (Open VLD). (mma)